Skip to main content

Letar du efter att köpa TikTok följare? Håll musen. Du vill läsa den här artikeln först innan du går vidare med dessa ”tjänsteleverantörer”. Det finns massor av företag där ute som erbjuder snabb tillväxt och ökad engagemang för ditt TikTok konto. Men kan de verkligen hjälpa till att öka din räckvidd? Den här artikeln berättar allt.

TikTok har nu över 1 miljard användare. Med så mycket potential för tillväxt på plattformen borde det vara lätt att få ditt konto att bygga följare, eller hur?

Tyvärr kan organisk tillväxt på sociala medier vara utmanande. Vi förstår det. Men på TikTok finns det en enorm och ivrig publik av riktiga människor som väntar på att se ditt innehåll. Många av dessa högkvalitativa aktiva användare tillhör den mest inflytelserika generationen hittills: Gen Z. Faktum är att över hälften av Gen Z konsumenterna är på TikTok.

Att hålla deras uppmärksamhet på appen kan vara knepigt. Du har 8 sekunder på dig att vinna dem över, och det är den mest annonsavvisande generationen hittills. Att få dem att följa ditt konto är en tuff bedrift. Men fungerar det att köpa TikTok följare? Låt oss ta reda på det.

Google & Tiktok Followers

När du skriver in ”köp TikTok följare” på Google möts du av mängder av annonser som lovar omedelbara resultat mot betalning. De tenderar att erbjuda paket för att öka följandet:

Köp TikTok följare

Köp TikTok likes

Köp TikTok visningar

När du har hittat ett legitimt företag (vissa är tydligt bedragare), kan du sedan betala för olika paket för att köpa TikTok följare och likes.

Efter att ha betalat för paketet får du omedelbar leverans av köpta följare till ditt konto. Hur mycket kostar det? På en webbplats kostar följare från $2,47 (för 50 följare) till $275 (för 50 000) men de tenderar att göra ”följarpaket” med högre siffror mer ekonomiska med hänsyn till skala, för att uppmana dig att spendera mer på ditt kreditkort.

Du kan också köpa TikTok konton inom specifika nischer med ett befintligt följande. De kommer med ett namn, följarkonto och ibland innehåll redan på TikTok profilen. Du kan också hitta dessa online och spendera en del hårt förvärvade pengar på att få tag på en av dem (vissa kostar upp till £24 000).

Så det finns gott om alternativ för att snabbt öka dina följare. Men är de värda det?

Ska du köpa följare på TikTok?

Att få en stor influx av följare skulle förmodligen kännas bra på kort sikt. Det är omedelbart socialt bevis. Vem älskar inte en snabb rik quick schema (eller snarare ett ”få följare snabbt” schema)?

Problemet? Dessa följare du precis fått kommer inte att ge dig engagemang eller gemenskap som ditt varumärke behöver. Att se användare interagera med ditt varumärke eller företag är den främsta prioriteringen för marknadsförare, och även om det kan se imponerande ut att ha många följare på TikTok kan att köpa följare faktiskt skada ditt engagemang.

Även om de inte är botar kommer dessa falska följare inte att bete sig som följare som hittade dig organiskt. De kommer inte att titta på dina videor, kommentera med sina reaktioner eller dela ditt innehåll med sina vänner. De kommer inte att göra någonting alls. Och det ”ingenting” beteendet kommer att tala om för TikTok att ditt innehåll är tråkigt.

Tråkigt innehåll prioriteras ned av TikToks algoritm. Den kommer inte att visa dina videor för nya personer, vilket gör att det blir svårare för dig att växa.

Detta är bra nyheter för dessa webbplatser eftersom om du inte kan få organisk tillväxt (som leder till organiska följare) är du mer benägna att köpa från dem igen.

Men hur är det med reglerna för sociala medier plattformen? Om du undrar ”kan jag bli avstängd från TikTok om jag köper följare?” är svaret nej. Men arbetskraften bakom denna sociala mediekanal är inte dårar. När du får en grupp nya slumpmässiga följare till ditt konto, kontrollerar TikTok deras giltighet. TikTok kommer att gallra bort falska konton, vilket innebär att det höga antalet följare du just har uppnått kan minska. Du kommer troligen att få en notifiering som berättar just det.

Så här kan företag dra nytta av TikTok: 10 anledningar att vara aktiv på plattformen

Räckvidd: TikTok har över 1 miljard aktiva användare runt om i världen. Det är en enorm publik som företag kan nå ut till och marknadsföra sina produkter och tjänster för.

Engagemang: Genom att skapa innehåll som är roligt och underhållande, kan företag öka engagemanget hos sina följare. Detta leder till ökad varumärkeslojalitet och en större chans att följarna delar innehållet vidare till sina vänner.

Bygga varumärkesmedvetenhet: Att finnas på TikTok ger företag möjlighet att bygga sin varumärkesmedvetenhet och nå ut till en yngre och mer digitalt kunnig publik.

Kreativt utrymme: TikTok ger företag en plattform att vara kreativa och experimentella på. Innehåll som sticker ut och är annorlunda har större chans att bli delat och spridas.

Bättre förståelse av målgruppen: Genom att studera och interagera med användarna på TikTok kan företag få en bättre förståelse av sin målgrupp och vad de gillar.

Kostnadseffektivt: Att finnas på TikTok är relativt kostnadseffektivt jämfört med andra plattformar. Det finns ingen annonsavgift för att skapa ett konto och producera innehåll.

Marknadsföringsmöjligheter: TikTok erbjuder flera olika marknadsföringsmöjligheter för företag, inklusive annonsering och influencer marketing.

Hjälper till att differentiera varumärket: Genom att finnas på TikTok och skapa annorlunda innehåll kan företag differentiera sig från konkurrenterna och bygga ett unikt varumärke.

Del av en trend: TikTok är en av de snabbast växande sociala plattformarna och att finnas där kan göra att företaget uppfattas som modernt och trendigt.

Ökad försäljning: Slutligen, genom att nå ut till en stor publik och öka varumärkesmedvetenheten kan företag se en ökning i försäljningen av sina produkter eller tjänster.